Cik droši Tu jūties, dzīvojot Eiropā?

Drošības sajūta ir svarīga ikvienam no mums. Drošības jēdziens mūsdienās skar ikvienu dzīves jomu vai nozari, un drošības īstenošana ir viens no galvenajiem izaicinājumiem gan indivīda, gan sabiedrības līmenī. Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā aicina piedalīties diskusijā:

"Cik droši Tu jūties, dzīvojot Eiropā?", 

kas 2019. gada 30. aprīlī no plkst. 12.00 – 13:30 norisināsies "Liepājas Dzintara" kamerzālē.

Ieeja pasākumā ir bezmaksas, aicinām reģistrēties: https://ej.uz/EUprotectsLiepaja
*Pēc diskusijas neformālas sarunas turpināsim pie kafijas tases.

Diskusiju sāksim ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andra Kužnieka prezentāciju par Eiropas Savienības vērtību izmaiņām un cilvēkiem, mūsu ikdienas varoņiem, kas tās aizsargā. Turpināsim ar prezentāciju par ES drošības “stingrajiem” aspektiem - ES kaujas grupām, PESCO, militārajām un civilajām misijām kā arī terorisma un radikalizācijas draudiem. Savukārt trešajā diskusijas daļā runāsim par drošības “maigajiem” aspektiem, migrāciju, populismu, energodrošību un kiberdraudiem, un to ietekmi uz mūsu dzīvi Latvijā.

Diskusiju vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Sintija Broka.

Diskusija tiek īstenota Eiropas Komisijas veidotās informatīvās kampaņas "#EUprotects/ES - sargājam kopā" ietvaros Latvijas Ārpolitikas institūta realizētā projekta “Eiropas Savienības sabiedrības un indivīda loma drošības veicināšanā Eiropā" ietvaros. Projekta ietvaros diskusijas norisināsies visos Latvijas novados - Latgalē, Zemgalē, Vidzemē, Kurzemē – un Rīgā. "#EUprotects/ ES - sargājam kopā" kampaņas centrā ir cilvēki, kas ik dienu ir varoņi, pildot savus pienākumus un palīdzot eiropiešiem dzīvot labāk un drošāk. Šo cilvēku pieredze palīdz labāk izprast drošības jautājumus un piemērot šīs zināšanas savā ikdienā.

Uz tikšanos!

Published 16 April 2019