Latvijas enerģētikas drošība, transports un attiecības ar Krieviju

26.maijā no plkst. 13.00 līdz 14.30 Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) rīko Latvijas enerģētikai, transporta drošībai un attiecībām ar Krieviju veltītu diskusiju, Ventspils Augstskolā, Inženieru 101, D – 407. Diskusijā piedalīsies: Aleksejs Medvedevs, Ģirts Valdis Kristovskis, Kristians Jacevičs, Kārlis Krēsliņš un Gunārs Kūtris.  

Enerģētika un tranzīts ir nozares, kas lielā mērā ietekmē Latvijas ekonomisko izaugsmi. Latvijas enerģētikas nozare šobrīd saskaras ar vairākiem nopietniem izaicinājumiem – nepieciešamību uzlabot enerģijas ražošanu un transporta infrastruktūras kvalitāti, Nord Stream 2 projekta iznākumu u.c. Šobrīd Ekonomikas ministrija ir izveidojusi Enerģētikas stratēģiju 2030, kas ietver konkrētus pasākumus enerģētikas infrastruktūras projektu un enerģijas pašnodrošinājuma veicināšanai. Ventspilij kā ostas pilsētai ir sevišķi svarīga arī tranzīta nozares attīstība. Par Latvijas vietu enerģētikas tirgū, mūsu pašpietiekamību un atkarību no Krievijas resursiem, Nord Stream 2 projekta nozīmi, kā arī tranzīta attīstības perspektīvām kopā ar LR Saeimas politisko spēku pārstāvjiem diskutēsim piektdien, 26. maijā.

To vadīs TV3 ziņu žurnālists Arnis Krauze.

 Diskusija tiek rīkota Latvijas ārējās un drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārlietu simtgades projektu ietvaros. Abus projektus atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija; pasākumi tiek rīkoti sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA. Aizvadītajā gadā veiksmīgi noritēja reģionālās diskusijas Daugavpilī, Liepājā, Cēsīs un Jelgavā. 2017. gadā viesojāmies Rēzeknē, un 26. maijā tiekamies Ventspilī.

Diskusijai lūdzam reģistrēties, rakstot uz:

Sintija Broka
Latvijas Ārpolitikas institūts
Tel: 29231376

Published 22 May 2017