Festivālā LAMPA Cēsīs jutiet līdzi Ārpolitikas čempionātā “Politiķi pret studentiem”

Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) aicina interesentus uz sarīkojumu „Ārpolitikas čempionāts: politiķi pret studentiem”, kas notiks 2. jūlijā no plkst. 12:00 – 13:45 festivālā LAMPA, Cēsīs, skatuvē „Uzzibsnī”.

Cik labi mēs pārzinām mūsu tautas pārstāvjus, kuri darbojas Saeimā? Cik labi tautas pārstāvji ir informēti par tautas viedokli ārlietu jautājumos? Gatavojamies Latvijas simtgadei, bet cik labi zinām, kas tieši šajos simts gados ir paveikts?

Lai atraktīvā un publiku iesaistošā veidā runātu par ārpolitikas jautājumiem, ar pilnīgi jaunu pasākuma formātu sarunu festivālā LAMPA startēs Latvijas Ārpolitikas institūts. Uz sacensību “Ārpolitikas čempionāts” aicināta politiķu un studentu komanda. Tiks vērtēta gan erudīcija nopietnos globālās politikas jautājumos, gan, ņemot vērā tuvojošos valsts simtgadi, pārbaudītas zināšanās Latvijas ārlietu vēsturē. Komandas saņems ne tikai mutiskus, bet arī vizuālus un muzikālus uzdevumus. Īpaši nervus kutinoša būs abu komandu “pašpārliecinātības” testēšana, liekot studentiem atpazīt politiķu runas, savukārt politiķiem – pārbaudot viņu zināšanas par sabiedrības viedokli.

Lai arī komandas sacentīsies savā starpā, skatītājiem būs iespēja palīdzēt ar atbildēm, ja kāda komanda vērsīsies pēc “palīdzības no zāles”, tāpat varēs aktīvi just līdzi un balsot par sev simpātiskāko komandu.

Pasākumā dalību apstiprinājuši politisko partiju pārstāvji (Lolita Čigāne (V), Mārtiņš Bondars (RA), Kārlis Krēsliņš (NA), Jānis Ādamsons (Saskaņa) un Gunārs Kūtris (NSL)) un studentu komanda no RSU un LU. Čempionāta moderators un galvenais tiesnesis – Edijs Bošs, žurnālists un Rīgas Stradiņa universitātes docents.

Šis sarīkojums notiek Latvijas Ārpolitikas institūta projektu “Latvijas Ārlietu simtgade: atskats un nākotnes perspektīvas” un “Latvijas drošības un ārpolitikas gadagrāmata” ietvaros, kurus atbalsta Saeima un Ārlietu ministrija.

Published 29 June 2016